SoulBody

To SoulBody δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη για ουσιαστική επαφή και γνώση, και με την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι. 

(SoulBody τηλ 6936576769 Π.Φάληρο )

Όλοι έχουμε ακούσει την έκφραση «είναι θέμα καλής ψυχολογίας». 

Ως έκφραση σημαίνει πως αυτός που έχει «καλή ψυχολογία», έχει ισορροπία στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων, στον τρόπο που εκλαμβάνει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και δρα ή αντιδρά αναλόγως.

Αξιωματικά, ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος, θα πρέπει να εργάζεται 8 ώρες, να ξεκουράζεται 8 ώρες και να αφιερώνει 8 ώρες στην προσωπική του ευχαρίστηση. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα, το άτομο , να είναι ισορροπημένο. 

Όμως οι υψηλές ταχύτητες αλλαγής των δεδομένων της ζωής μας, οι υπέρογκες εργασιακές απαιτήσεις, οι όλο και λιγότερες ποιοτικές κοινωνικές και διαπροσωπικές επαφές, ο ανταγωνισμός σε κάθε επίπεδο, οδηγούν το άτομο σε αδυναμία να κατανείμει, υποχρεώσεις ανάπαυση και ευχαρίστηση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, το άτομο να υπερφορτώνεται με δεδομένα (data) οπότε να αδυνατεί να διαχειριστεί την ποσότητα και ποιότητα των πληροφοριών που δέχεται, να διαχωρίσει και να κατατάξει τις προσλαμβάνουσες σε σημαντικές και μη και να λαμβάνει διαυγείς αποφάσεις. 

Μοιραία το άτομο νοιώθει αναποτελεσματικό, πως βρίσκεται σε τέλμα και έχει την αίσθηση πως περιβάλλεται από αδιέξοδα.

Όλο αυτό αντανακλά σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης. Στην οικογένεια, την εργασία, τις κοινωνικές σχέσεις. Όλα φαίνονται βουνό. 

Η καθημερινότητα γεμίζει άγχος, ματαίωση, θλίψη, αίσθημα ανικανοποίητου και μια πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων όπου το άτομο αισθάνεται όχι μόνο αδύναμο στο να τα διαχειριστεί και να βρει λύσεις αλλά και έναν εγκλωβισμό και απώλεια της ελπίδας για βελτίωση.

Η ψυχοθεραπεία, παρέχει στο άτομο την υποστήριξη που χρειάζεται στην προσπάθειά του να πετύχει συναισθηματική και πνευματική ισορροπία. Είναι μία θαρραλέα και συναρπαστική διαδρομή, στην πορεία της οποίας το άτομο γνωρίζει κυρίως τον εαυτό του και πώς προσλαμβάνουσες και εμπειρίες τον επηρέασαν. 

Μαθαίνει τρόπους διαχείρισης συναισθημάτων που τον πνίγουν και πώς να τα μετατρέπει σε υγιείς συναισθηματικές αντιδράσεις. Μπορεί να αναγνωρίζει δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφορών και πώς να τις τροποποιεί σε αντιδράσεις που τον βοηθούν αντί να τον σαμποτάρουν.

Σε όλη αυτή την πορεία, ο ψυχοθεραπευτής είναι βοηθός και συνοδοιπόρος – ένας SoulBuddy που στηρίζει, διδάσκει και βοηθά την ενδυνάμωση του θεραπευόμενου. 

Οι ψυχοθεραπευτές που συνεργάζονται με το SoulBody, ως επαγγελματίες αλλά και ως προσωπικότητες, βοηθούν χωρίς να κρίνουν ή να επιβάλουν τις απόψεις τους - παραμένουν μια διακριτική παρουσία που με τις γνώσεις και εμπειρία τους θα βοηθήσει τον θεραπευόμενο να πετύχει τους στόχους του και την προσωπική ευτυχία.

Μέσα από ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις ο θεραπευτής θα βοηθήσει το άτομο να αναγνωρίσει και να ξεπεράσει συναισθηματικά μπλοκαρίσματα όπως άγχη και φοβίες, ανασφάλειες, δυσλειτουργικές ενοχές, καταθλιπτικές σκέψεις και ρουτίνα. 

Με την καθοδήγηση του θεραπευτή και τη συμμετοχή μελών της ομάδας, θα αντιμετωπίσει θέματα και τυχών συγκρούσεις στις σχέσεις, στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον και θα ενδυναμώσει τις πτυχές εκείνες που θα του θα ξαναφέρουν χαρά και ικανοποίηση στην καθημερινότητά του. 

Επιστημονική Υπεύθυνη :

Τζένη Σπηλιωτοπούλου, BSc, MSc Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

SoulBody Founder:

Εύη Βισβάρδη Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Δημοσιογράφος (Λάμψη92,3)

HND, Counceling and Psychology 

Higher National Certificat

Edexcel International, UK

Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Π.Φαλήρου 

Η ομάδας μας

Εύη Βισβάρδη
Εύη Βισβάρδη Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Τζένη Σπηλιωτοπούλου
Τζένη ΣπηλιωτοπούλουBSc, MSc Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια