Τζενη Σπηλιωτοπούλου, πιστοποιημένη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Απέκτησε το BSc Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο London Metropolitan στην Αγγλία. Ολοκλήρωσε το Master of Science (MSc) στη Λογικοθυμική & Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Goldsmiths College, University of London, υπό την καθοδήγηση του Pr. Windy Dryden, ψυχοθεραπευτή, εκπαιδευτή και επόπτη διεθνούς αναγνώρισης. 

\r\n

Με τους συνεργάτες της, υπήρξε πρωτοπόρος στη Βρετανία στην ίδρυση και ενσωμάτωση Γνωσιακής – Συμπεριφορικής Κλινικής σε Ιατρείο Γενικής Ιατρικής (GP Surgery) (Ιατρική Εφημερίδα “Pulse”, Ιούνιος 2004, Τεύχος64, Νο 24). Σε συνεργασία με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), η κλινική παρείχε στους συμβεβλημένους κύκλο βραχείας ψυχοθεραπείας. Σε αυτό το πλαίσιο άσκησε εκτεταμένα βραχύχρονη ψυχοθεραπεία για ψυχολογικές διαταραχές όπως κρίσεις πανικού, άγχος, θυμός, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαπροσωπικά προβλήματα.

\r\n

Δραστηριοποιήθηκε ψυχοθεραπευτικά με εφήβους και ενήλικες σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας στο Λονδίνο παρέχοντας βραχύχρονη και μακρόχρονη θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, εργάστηκε για μεγάλη χρονική περίοδο σε κλειστή θεραπευτική κοινότητα εστιάζοντας με θεραπευτικές παρεμβάσεις, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση χρόνιων κλινικών θεμάτων, όπως διαταραχές προσωπικότητας και σχιζοφρένεια. Επιπλέον εργάστηκε εκτενώς με πάσχοντες από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ΙΨΔ) και Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (ΣΔΔ) για το Κέντρο Ιδεοψυχαναγκαστικών Διαταραχών (OCD Centre) στη Belgravia του Λονδίνου. 

\r\n

Από το 2008 δραστηριοποιείται στην Αθήνα, εκπαιδεύοντας και εποπτεύοντας ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές στη συγκεκριμένη θεραπευτική προσέγγιση. Παράλληλα, διοργανώνει σεμινάρια που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και μη. Έχει σχεδιάσει, οργανώνει και υλοποιεί τα προγράμματα “Δεξιότητες Συμβουλευτικής βάσει της Λογικοθυμικής & Γνωσιακής - Συμπεριφορικής προσέγγισης ” και το πρόγραμμα “Συναισθηματικές & Συμπεριφορικές Τεχνικές για Αποτελεσματική Γονεϊκή Φροντίδα”. 

\r\n

Είναι ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του " The Single Session Center - Institute of Brief Psychotherapies -Therapy & Training"© όπου παρέχει εκπαιδεύσεις, εποπτεία, και θεραπεία. Παράλληλα, συνεχίζει να εργάζεται ψυχοθεραπευτικά στο ιδιωτικό της γραφείο στο Κεφαλάρι με άτομα, ομάδες και ζεύγη σε ποικίλα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα. Εξειδικεύεται στην θεραπεία αγχωδών και ιδεο-ψυχαναγκαστικών διαταραχών και στην παροχή του ψυχοθεραπευτικού "Εντατικού Προγράμματος Αντιμετώπισης ΙΨΔ"©. 

\r\n

Συνεργάζεται ως διδάσκουσα με το Hellenic American University.